Jaksa paremmin

Paranna fyysistä ja henkistä kestävyyttäsi

Jaksaminen on usein koetuksella. Silloin olennainen asia on, että kiinnitetään huomio oman arjen valintoihin: Miten nukun, syön ja liikun, ja miten hoidan mieltäni ja saan pidettyä stressitasapainon hallussa. Näillä kaikilla on vahva yhteys jaksamiseen arjessa ja kun nämä osa-alueet ovat kunnossa, on jaksaminenkin kunnossa. 

Tässä luennossa käydään läpi paljon työkaluja ja menetelmiä jaksamisen lisäämiseksi myös itsenäisen työskentelyn arjessa. Luennossa on neljä teemaa, joita voidaan käsitellä kaikkia tai ottaa vain yksi teema syvempään käsittelyyn. 

1. Energiat ylös helpoilla fyysisillä harjoitteilla

Liikkuminen, vaikka vain vähäinenkin, on jaksamista lisäävä toimenpide. Liikunnan ei tarvitse olla hikiliikuntaa, vaan mielekästä tekemistä muussa kuin istuma-asennossa. 

Kokeilemme tosi helppoja liikkumisharjoituksia, joita voi ottaa osaksi päivän rutiineja niin kotona kuin töissä. Liikkuminen mielletään usein vähintään puolen tunnin mittaiseksi suoritukseksi, ennen kuin siitä on jotain apua. Nyt puretaan tämä myytti ja rakennetaan uusi ajatusmalli helpoista ja hauskoista mikrotreeneistä!

2. Ruokailurytmi on tärkeämpi kuin mitä syöt

Terveellinen ruoka on jaksamisen perusta, vai onko? Oletko koskaan ajatellut, että jaksamisen perustana voisikin olla ensisijaisesti säännöllinen ruokailurytmi? 

Ruokailu vaikuttaa merkittävästi jaksamiseen ja yleiseen hyvinvointiin. Ruoka on elimistön polttoaine, ja oikeanlainen ravitsemus tarjoaa tarvittavaa energiaa ja muita ravintoaineita, jotka pitävät kehon toiminnassa. 

Säännöllinen ateriarytmi on ravitsemuksessa tärkein. Se auttaa ylläpitämään tasaisia energiatasoja. 

Käymme läpi ravitsemuksen perupilareita ja vinkkejä, joita jokaisen on helppo ottaa omaan päiväänsä käyttöön. 

3. Uni on elämän eliksiiri

Kuluvatko yösi unen sijaan tekemättömien töiden parissa? Vai pyöritkö kenties sängyssä miettien maailman murheita? 

Riittävän pitkäkestoinen ja levollinen uni on jaksamisen kulmakiviä. Liian lyhyet unet kostautuvat ennen pitkää. Saat pienen katsauksen unen saloihin, jotta sinäkin ymmärtäisit unen voiman. Käymme myös läpi pieniä vinkkejä, joilla voit houkutella itsesi uneen.  

4. Tehokkaita keinoja mielen huoltoon

Osaatko rentoutua? Osaatko ajatella myönteisesti? Osaatko hallita stressiä?

Infopläjäys, mitä jokaisen pitäisi tietää oman mielensä huoltamisesta.  Käymme läpi mm. helppoja rentoutusmenetelmiä, jotka katkaisevat mukavasti kiireen ja joiden avulla saat lisää jaksamista ja tehokasta mielen huoltoa. Ajatuksiisi tulee selkeyttä ja kehosi nauttii miellyttävän levollisesta olotilasta. Samalla saat selätettyä stressiä, ennen kuin se saa sinusta ylivallan.  

Missä ja miten?

Jaksa paremmin luento sopii loistavasti myös työpajaksi,  joka voidaan tehdä vaikka ulkona luonnon helmassa. 

Luentokin on interaktiivinen ja toimelias, mutta työpajassa päästään sukeltamaan huomattavasti syvemmälle.  Tavoitteena on, että osallistujalle jää siemen, joka konkretisoituu muutoksena kuulijan arjessa.  

Hinnat

Luento ja työpaja saatavana Etelä-, Keski- ja Itä-Suomen alueella (n. 250 km:n säteellä Loviisasta).

60 min luento
alk. 497 e + alv 24% + matkat.

90 min luento / työpaja  
alk. 647 e + alv + matkat

120 min luento / työpaja
alk. 797 e + alv + matkat

Saatavana myös pidempiä työpajoja, kysy tarjous. 

MYÖS VERKKOLUENTONA!

Palautteita luennoistani

Luento ja toiminnallinen osuus olivat hyviä, ja sopivat meidän tarpeisiimme.  Esimerkkien ja kokemuksen kautta esityksesi oli hyvä kokonaisuus. Koko ajan jaksoi hyvin kuunnella ja keskittyä. 

Kirsi Theodorakis

Osastonhoitaja, Loimaan kotihoito

Lupasit puhua positiivisen asenteen tärkeydestä ja jaksamisesta. Juuri näistä puhuit. Puhuit kiinnostavasti ja herättelevästi. Osallistavuus on hyvä asia. Konkreettiset hengitysharjoitukset olivat hyviä. Sinua on helppo ja mukava kuunnella. Puhetapasi ja ylipäänsä esiintymisesi on miellyttävää seurattavaa.

Piia Allén

Vakka-Suomen kansalaisopisto

 Halusimme muistuttaa raskasta työtä tekeviä hoitajia, miten omasta asenteesta ja ajattelun suuntaamisesta voi olla apua jaksamiseen ja hyvinvointiin. Luento vastasi juuri tähän tarpeeseen ja odotuksiin. 

Miija Toivonen

WinNova

Tehdäänkö yhteistyötä?

Tutustu myös näihin

Positiivisuuden voima

Vuorovaikutteinen luento, joka pysäyttää tarkastelemaan omien ajatusten laatua. Luento valaisee, mitä positiivinen ajattelu oikeasti on, miten se vaikuttaa meissä ja miten sitä voi kehittää.

Pysähdy hetkeksi

Ajatuksia herättävä luento sisältää  helppoja ja lyhyitä läsnäoloharjoitteita. Miltä tuntuu tiedostaa oma keho? Entä hengitys? Entä miltä tuntuu kun katsoo toista silmiin? Tai kuuntelee keskittyneesti mitä toinen puhuu?

Istu vähemmän, elä enemmän

Toiminnallinen luento, joka saa oivaltamaan istumisen tauottamisen tärkeyden. Käytännön vinkkejä arkiliikunnan lisäämisen helposti ja hauskasti.

Kehu, kiitä, kannusta

Luento, jonka ytimessä kolme fiilistä yhteisössä nostavaa k-kirjainta. Miten kehuminen vaikuttaa? Voiko sen ymmärtää väärin, Voiko kiitosta viljellä liikaa? Millainen kannustus parantaa motivaatiota?