Kuka olen

Olen Tarja Kupias, positiivisuuspuhuja, naurujoogaohjaaja, spiikkeri, yksinyrittäjä ja mitä suuremmassa määrin omien unelmieni toteuttaja. Teen töitä, joille sydämeni sykkii.  

Luonteeltani olen positiivinen innostuja, sydämeltäni lämminhenkinen karjalainen. Olen kotoisin Imatralta, mutta nykyisin asun Loviisassa, jonne olen tullut monen mutkan kautta. 

Lue maaliskuussa 2023 Yrittäjät sivustolla julkaistu lehtiartikkeli minusta. Olen ollut myös mukana Uudenmaan yrittäjien insta-hankkeessa, jossa esiteltiin yrittäjän arkea viiden päivän ajan. Pääset näkemään, millainen yrittäjäviikko mulla oli toukokuussa 2023 täältä. 

Olen ääni- ja media-alan ammattilainen...

Olen oppinut, että kaikista tärkeimmät ja suurimmat vahvuuteni ovat positiivinen elämänasenne, päättäväisyys ja auttamisen halu. Nämä ominaisuudet ovat tulleet esiin kaikessa tekemisessäni ja useissa eri työrooleissa elämäni aikana.

Yksi tärkeimmistä etapeista oli soittaminen yhdessä  Suomen ensimmäisistä tyttöbändeistä, Top Candyssä 80-luvun alussa. Toinen erityisen tärkeä ajanjakso oli 90-luvulla, kun työskentelin Ylellä musiikkiin erikoistuneena äänitarkkailijana. Ylen aika vahvisti päättäväisyyttäni, sillä hinkusin kovastin miespuolisten työkavereitteni matkaan kesäfestareille. 

Päättäväisyys palkittiin, sillä 90-luvun alusta lähtien toimin toistakymmentä vuotta livemiksaajana ja stagemanagerina eri festivaaleilla ympäri Suomea. Siellä päti hyvin positiivinen asenne ja auttaminen. Mitä miellyttävämmän fiiliksen jätin ihmisille, sitä helpommin asiat sujuivat. Myös ne asiat, joissa oma ammattitaitoni ei ollut se paras mahdollinen. 

Positiivista asennetta ja päättäväisyyttä tarvittiin myös, kun 80-luvun lopusta 2000-luvun alkupuolelle toimin free lance -toimittajana yhteensä 90 lehtijutun verran. Hifi-lehti oli päälehteni ja kirjoitin monta hyvin erikoista artikkelia lehteen. Kiitos sen aikaisen päätoimittajan Lauri Kotilaisen, että sain olla Hifi-lehden antihifisti! Kirjoitin Hifiin sekä Ylen teksti-tv:lle myös levyarvosteluja. Teksti-tv:lle jopa 20 vuotta!

Pakko vielä mainita, että 80-luvun ja 90-luvun taitteessa tuli toimittua myös radiotoimittajana Ylellä. Ystäväni Aki Sirkesalon kanssa teimme puolisen vuotta Tärinätorin toivelevy -ohjelmaa. 

Vahvuuteni joutuivat todelliseen koetukseen, kun  2000-luvun alussa hyppäsin yrittäjäksi. Vuonna 2002 päätimme sen aikaisen yhtiökumppanini Mikko Kartanon kanssa toteuttaa 20-osainen Pelle Positiivi lastenohjelmasarja MTV3-kanavalle. Pelle Positiivi ja Sinisilmä sai ensiesityksen maikkarilla elokuussa 2003. Samaan syssyyn tehtiin pari pitkäsoittolevyä ja kierrettiin neljä vuotta ympäri Suomen päiväkoteja ja lastentapahtumia. 

Yksinyrittäjäjä minusta tuli, kun muutin Liedon Tarvasjoelle 2006. Ensin perustin ohjelmatoimiston ja sitten Studio Tulitähti äänitysstudion. 

Reilu 5 vuotta kului ohjelmamyyjänä, musiikkituottajana, mainosspiikkerinä ja äänittäjänä, sitten minua alkoi kiinnostamaan, miten omalla ajattelulla voi kehittää itseään. Lähdin opiskelemaan hypnoosia vuonna 2012.

Studiotyön rinnalle tuli siis pehmeämpiä arvoja:  ihmisten henkisen hyvinvoinnin sparraamista ja onnistumisiin auttamista. Syntyi Loistotähti Oy. Toisaalta, sitähän minä olin tehnyt jo koko studioajan: auttanut harrastelaulajia ylittämään itsensä!

Tarja ja muut Top Candyn tytöt poseeraavat
Tarja miksaa liveääntä festivaalilla

...mielen hyvinvoinnin valmentaja...

Viimeisen kymmenen vuoden ajan olen kouluttautunut lisää mielen hyvinvoinnin saralla ja keskittynyt positiiviseen ajatteluun ja onnistumiseen. Olen kiertänyt ympäri Suomea puhumassa positiivisuuden voimasta sekä vetänyt naurujoogaa. Yksityishenkilöitä olen auttanut hypnoosin, Life Coachingin ja erilaisten kurssien avulla.  

Keväällä 2021 laajensin osaamistani myös tietokirjailijana, kun yhdessä Laura Koverskoin kanssa kirjoittamani Naurattava elämä -kirja julkaistiin.  Kirjan lisäksi tein myös 21-osaisen podcast-sarjan naurusta, eli Naurupodcastin

... ja erilaisista asioista innostuva yksinyrittäjä

Yksinyrittäjyys on vahva osa identiteettiäni. Koen olevani elämäntapayrittäjä, joka tarttuu ”kaikkeen kivaan” mitä eteen sattuu. Verkostoidun mielelläni muiden yrittäjien kanssa ja esimerkiksi nykyisellä kotipaikkakunnallani Loviisassa olen aktiivisesti mukana kaikessa mahdollisessa, sillä yhdessä tekemisessä on voimaa!

Muutto Loviisaan oli oikeastaan sattumus. Taakse jäi äänitysstudio, mutta en minä sitä enää kaipaa. Loviisa on tuonut mukanaan uusia mielenkiintoisia haasteita.

Aloitin Impulssin elintapavalmennukseen erikoistavan PT-koulutuksen tammikuussaa 2023. Valmistuin auktorisoiduksi PT:ksi elokuussa. Syy koulutuksen aloittamiseen oli, että halusin saada itseni kuntoon, mutta halusin myös lisätyökaluja omien asiakkaitteni auttamiseksi. Tarjoan PT-palveluitani Liikuntakeskus Loviisan Sykkeen alla. 

Spiikkauksia ja kaikenlaisia voice over töitä teen edelleen. Minusta on ihanaa heittäytyä erilaisiin rooleihin tai puhua vaan asiatekstiä. Kaikki käy. Nykyisin näihin töihin ei enää tarvita isoa studiota, vaan spiikkikoppi työhuoneeni nurkassa ajaa asian. 

Olen myös laulaja-lauluntekijä. Joulukuussa 2022 tuli julkaisuun joululaulu Joulun rauhaa. Vuonna 2023 aloin kasaamaan soololevyä, josta julkaistiin neljä singleä. Pääset kuuntelemaan niitä täältä

Tarja luennoi positiivisuudesta rekkakuskien koulutuksessa

Koulutustaustaani

  • Hypnoosiohjaaja 2013 (SHY)
  • Rentoutusohjaaja 2014 (SHY)
  • NLP practitioner 2013 (NLP-opisto)
  • Goal Mapping practitioner 2014 (Brian Mayne)
  • Naurujoogaohjaaja 2017 (Essi Tolonen)
  • LCF Life Coach 2019 (Valmentamo)
  • Elintapavalmentaja 2023 (Impulssi)

Palautteita minusta persoonana

Todella hyväntuulinen ihminen jonka kanssa on mukava ja helppo tehdä yhteistyötä.

Paavo Pengermä

Paavo Pengermä productions

Tarjan jatkuva iloisuus ja positiivinen asenne tuo aina piristystä omaan päivään.

Joona Mäki

Panic Marketing 

Tarja on innostava, mukaansa tempaava ja myös uskottava. 

Kirsi Theodorakis

Loimaan kotihoito

Tehdäänkö yhteistyötä?