Naurujooga

Naurujooga on avain hyvinvointiin ja yhteisöllisyyteen

Olen iloinen, että saan naurujoogan avulla viedä hyvää oloa ja iloa erilaisiin yhteisöihin.  Naurujooga tekee hyvää keholle ja mielelle, se yhdistää osallistujia, vapauttaa tunnelman ja luo ilmapiirin, jossa on helppo käydä vaikeitakin asioita läpi. Kunnon naurut on kokemus, joka jää mieleen!

On monta hyvää syytä naurujoogata

Kuvittele hetki, kun annat itsesi nauraa sydämesi kyllyydestä. Se tuntuu mahtavalta, eikö niin? Mutta tiesitkö, että naurulla on paljon enemmän tarjottavaa kuin pelkkä ilonhetki? Nauru on voimakas voimavara, joka vaikuttaa positiivisesti sekä henkilökohtaiseen hyvinvointiisi että yhteisösi ilmapiiriin.

Tutkimukset osoittavat, että nauru on todellinen supervoima:

  1. Lisää oppimiskykyä: Nauru herättää mielen virkeään tilaan, jolloin oppiminen on helpompaa ja mieleenpainuvampaa.
  2. Edistää sosiaalisia suhteita: Nauraminen luo välittömän yhteyden ihmisten välille ja vahvistaa ystävyyssuhteita.
  3. Lisää keskittymiskykyä: Nauru auttaa keskittymään olennaiseen ja parantaa työtehoa.
  4. Vähentää stressiä: Nauru vapauttaa endorfiineja, jotka vähentävät stressihormonien vaikutuksia kehossasi.
  5. Edistää ryhmähenkeä: Yhdessä nauraminen luo vahvemman yhteisön tunnun ja tiimityön.
  6. Kehittää luovuutta: Nauru avaa mielen uusille ajatuksille ja ideoille.
  7. Lisää suvaitsevaisuutta: Positiivinen huumori edistää avointa ja suvaitsevaista ilmapiiriä.
  8. Lisää yhteenkuuluvuutta: Nauraminen yhdistää ihmisiä ja luo vahvempaa yhteisöllisyyttä.

Mutta ei siinä vielä kaikki! Nauru tarjoaa myös terveyshyötyjä, kuten verenpaineen alenemista, sydän- ja verisuonisairauksien ennaltaehkäisyä sekä vastustuskyvyn parantamista. Se on mahtava vatsalihastreeni ja tekee hyvää keuhkoillesi.

Yhteisön kannalta nauru on aivan yhtä tärkeää. Se tuo positiivisuutta, hyvää mieltä ja harmoniaa yhteisöön. Nauru tuo iloa elämäämme ja vapauttaa tunnelman kaikissa tilanteissa.

Joten annetaan naurun raikua, yhdessä teemme maailmasta paremman paikan hymy huulilla ja ilo sydämessä!

Naurujooga on silkkaa nauramista

Nimensä mukaisesti naurujooga ei ole tavallista joogaa! Ei tarvitse venytellä oudoissa asennoissa tai tasapainoilla, vaan naurujoogassa keskiössä on nauru ja sen tuoma vapautunut ilo.

Naurujooga antaa sinulle luvan nauraa niin paljon kuin mielesi tekee – ilman paineita tai tuomitsemista. Tai olla nauramatta, jos siltä tuntuu. 

Miten se toimii? Käytämme hullunkurisia nauruharjoituksia, jotka saavat jokaisen kasvot hymyilemään ja naurun pärskähtämään esiin. Aluksi käytämme tekonaurua, mutta usko pois, se vain auttaa meitä nauramaan sydämellistä naurua.

Naurujoogassa emme unohda hengitystä. Syvähengitysharjoitukset rauhoittavat naurun ja varmistavat, että kehosi ja mielesi saavat tarpeeksi happea.

Kun Naurujooga päättyy, tunnet itsesi levolliseksi ja tasapainoiseksi. Nauru vapauttaa kehosi ja mieltäsi, jättäen jälkeensä tunteen, joka kestää pitkälle päivään. Anna Naurujoogan tuoda hymy huulillesi ja rentoutus sydämeesi! 

Vahvista tiimityötä ja yhteisöllisyyttä Naurujoogan avulla!

Etsitkö innovatiivista tapaa luoda yhteishenkeä ja syventää yhteistyötä yrityksesi henkilöstön keskuudessa? Naurujooga on ratkaisu, joka saa hymyn kasvoille ja vahvistaa työyhteisöä.

Oli tilaisuutesi sitten yrityksen tyhy-päivä, virkistyspäivä, kokous, tiimipalaveri tai mikä tahansa kohtaaminen, Naurujooga luo täydellisen pohjan vastaanottaa uusia ideoita ja ajatuksia. Yhdessä nauraminen tuo rennon ilmapiirin, joka kannustaa avoimeen vuorovaikutukseen.

Alle 50 hengen ryhmien kanssa harjoitukset tehdään seisoen ringissä,  joten tarvitsemme tyhjää tilaa n. 1,5 m2 per osallistuja. 

Yli 50 hengen ryhmien kanssa ohjaus voi tapahtua edestä esim. auditoriossa tai salissa, jossa on esiintymislava.

Naurujooga sopii kaikille, eikä osallistujamäärän ylärajaa ei ole. Vähintään viisi henkilöä kuitenkin tarvitaan, jotta naurujooga lähtisi lentoon. 

Kolmen mittaisia nauruja

45 – 60 min mittaisessa naurujoogassa päästään nauramaan kunnolla ja saadaan naurun hyödyt käyttöön. Naurujooga sisältää lämmittelyharjoituksia, nauruharjoituksia ja syvähengitysharjoituksia.

75 min naurujoogassa on 15 min loppurentoutus, joka tehdään tuolissa istuen.

Naurutuokio on lyhyt 20-30 minuutin mittainen naurujoogaversio. Se sopii minkä tahansa tapahtuman pikaiseksi virkistäytymisohjelmaksi. 

Naurujoogaa saatavana myös englanniksi!  

Naurujooga on suosittua myös yksityistilaisuuksissa. Lue Naurujoogasta yksityistilaisuuksiintäältä. 

Naurujooga sopii myös pikkujoulujen aloitusnumeroksi! Lataa täältä itsellesi Pikkujoulunaurut -esite. 

Palautteita naurujoogasta

Tarja oli meillä Uudenmaan yrittäjien Yksinyrittäjäpäivässä vetämässä naurujoogaa. Hän sai porukan huikean hienosti innostettua mukaan. Tarja oli selkeäsanainen ja asiantunteva ohjaaja, jota voin mielelläni suositella.  

Sanna Sassi

Uudenmaan yrittäjät

Olipas todella huikea startti päivään, kaikki tykkäsivät sessiosta ja saatiin paljon aikaan sen jälkeen. Olit oikeassa, että Naurujooga sopii uuden johtoryhmän tutustumiseen. Toimi meillä kerrassaan mainosti.

Miia Nuikki

Solidaarisuus

Olimme oikein tyytyväisiä uudesta kokemuksesta. Välillä on hyvä kokeilla ihan uutta ja heittäytyä. Naurujoogassa oli hyvää, että pysähdyttiin hetkeksi, työmurheet jäivät ja lähdettiin jatkamaan päivää positiivisella ja iloisella mielellä.

Maarit Virkkunen

YIT

Hinnasto

Yritystapahtumat

Naurujooga 75 min

alk. 420 e + matkat + alv 24%

Naurujooga 45-60 min

alk. 370 e + matkat + alv 24%

Naurujooga 20-30 min

alk. 320 e + matkat + alv 24%

Yhdistystapahtumat

Yksityistilaisuudet

Alkaen 25 e / osallistuja. 

Yhteisöjä, joille olen vetänyt naurujoogaa

Suomen pankki
Metropolia
Laurea
Kaarinan kaupunki
Uudenmaan yrittäjät
Saint-Cobain
ABB
Sanoma Finland

Lions Club Loviisa
Eklöfska skolan
Pro Seniorit ry.
Pro Agria
Help Care
Leijonaemot ry.
OT-91, Loviisa
Rakennusliitto

Tehdäänkö yhteistyötä?