Positiivisuuden voima

Positiivinen ajattelu on asenne

Huomaatko itsessäsi, että kiinnität huomiota pääasiassa virheisiin ja puutteisiin? Kuuletko usein moittivasi tai arvostelevasi ihmisiä ja asioita? Tässä jo kaksi syytä näkökulman vaihtamiseen ja asenteen muuttamiseen positiivisemmaksi.

Tässä luennossa mennään itseen. Omaan ajatteluun ja asenteeseen. Rohkeasti. Ehkä kivuliaastikin. 

Alla olevalla videolla kuulet Tarjan ajatuksia positiivisuudesta. Haastattelijana Pike Hilakari Finnradiosta. 

Mielen hyvinvointi lähtee ajattelusta

Hyvinvoinnista puhuttaessa liikunta on tärkeää. Oikeanlainen ravinto on tärkeää. Palautuminen on tärkeää. Mielekäs työ on tärkeää. Mukavat harrastukset ovat tärkeitä. Näistä koostuu hyvä elämä. 

Mutta ennen kaikkea on tärkeää, mitä kukin meistä ajattelee itsestään ja omasta elämästään. Jos ihmisen ajatukset ovat jatkuvasti negatiivisia ja hän voi huonosti, ei auta, vaikka fyysisesti olisi kuinka tikissä.

Positiivisuuden voima -luennossa herätellään ihmisiä katsomaan asioita useasta eri näkövinkkelistä. Jokaisella kolikolla on kaksi puolta. Jokaisessa negatiivisessa asiassa on positiivinen puolensa. Nyt keskitytään myönteiseen asenteeseen ja mitä sillä saa aikaiseksi.

Positiivisuudella on vaikutusta!

Positiivista ajattelua on tutkittu paljon ympäri maailmaa ja sen on vahvasti todennettu auttavan meitä elämän joka saralla. 

  • Positiivinen ajattelu auttaa meitä uskomaan itseemme ja tekemiseemme, joka näkyy onnistumisina.
  • Se auttaa tulemaan toimeen muiden ihmisten kanssa ja sitä kautta luo hyvää mieltä ryhmiin, jossa vaikutamme.
  • Positiivinen ajattelu auttaa suhtautumaan myönteisesti muutoksiin ja siksi se antaa meille sisua painaa rohkeasti vaikeuksien läpi.
  • Se kehittää työmotivaatiota ja ongelmanratkaisutaitoja, joka auttaa meitä nauttimaan ja onnistumaan itsenäisessä työskentelyssä.

Positiivisuus on opeteltavissa oleva asenne – se on elämäntapa, joka auttaa meitä eteenpäin elämässä ja tekee siitä mukavampaa.

Luennossa käsitellään

  • Minkälainen on oikeanlaista positiivista ajattelua
  • Mitä hyötyä positiivisesta ajattelusta oikeasti on
  • Miten positiivisuutta voi oppia ja pitää yllä
  • Mihin kaikkialle positiivisen ajattelun vaikutukset yltävät
  • Miten hyödyntää positiivisuuden voimaa omassa työskentelyssään.

Luento on saatavana myös englanniksi.  

Hinnat

Luento saatavana Etelä-, Keski- ja Itä-Suomen alueella (n. 250 km:n säteellä Loviisasta). MYÖS VERKKOLUENTONA.

60 min luento
alk. 497 e + alv 24% + matkat.

60 min englanninkielinen luento
alk. 647 e + alv + matkat.

90 min – 180 min luento / työpaja.
alk. 647 e + alv + matkat

Palautteita Positiivisuuden voima -luennoista

Luento ja toiminnallinen osuus olivat hyviä, ja sopivat meidän tarpeisiimme.  Esimerkkien ja kokemuksen kautta esityksesi oli hyvä kokonaisuus. Koko ajan jaksoi hyvin kuunnella ja keskittyä. 

Kirsi Theodorakis

Osastonhoitaja, Loimaan kotihoito

Kiitos upeasti vedetystä luennosta ja naurujoogasessiosta. Palaute on ollut erittäin myönteistä kautta linjan. OLIT MAHTAVA – ja voin sydämestäni suositella sinua kouluttajana ja ohjaajana eri kokoisille ryhmille. 

Jukka Asikainen

Järjestöasiantuntija, Rakennusliitto

 Halusimme muistuttaa raskasta työtä tekeviä hoitajia, miten omasta asenteesta ja ajattelun suuntaamisesta voi olla apua jaksamiseen ja hyvinvointiin. Luento vastasi juuri tähän tarpeeseen ja odotuksiin. 

Miija Toivonen

WinNova

Tehdäänkö yhteistyötä?

Tutustu myös

Jaksa paremmin

Käytännönläheinen luento antaa paljon työkaluja ja menetelmiä mielen hyvinvoinnin, sekä energian lisäämiseksi varsinkin itsenäisen työskentelyn arjessa. Luentoon voi valita aiheita neljästä eri teemasta.

Istu vähemmän, elä enemmän

Toiminnallinen luento, joka saa oivaltamaan istumisen tauottamisen tärkeyden. Käytännön vinkkejä arkiliikunnan lisäämisen helposti ja hauskasti.

Pysähdy hetkeksi

Ajatuksia herättävä luento sisältää  helppoja ja lyhyitä läsnäoloharjoitteita. Miltä tuntuu tiedostaa oma keho? Entä hengitys? Entä miltä tuntuu kun katsoo toista silmiin? Tai kuuntelee keskittyneesti mitä toinen puhuu?

Kehu, kiitä, kannusta

Luento, jonka ytimessä kolme fiilistä yhteisössä nostavaa k-kirjainta. Miten kehuminen vaikuttaa? Voiko sen ymmärtää väärin, Voiko kiitosta viljellä liikaa? Millainen kannustus parantaa motivaatiota?